Místa mého života
Mein Sehnsuchsort

Česko-německý workshop / Deutsch-tschechischer Workshop

CZ:
V září 2017 proběhl v Polevsku čtyřdenní česko-německý workshop, kterého se zúčastnilo 16 zájemců a nadšenců o historii místního kraje. Během akce se účastníci setkali s pamětníky a vytvořili krátké filmy ke čtyřem „zapomenutým místům“ v okolí Polevska.
Workshop byl organizován Lužickým horským spolkem a žitavskou organizací Hillersche Villa, finančně byl podpořen Česko-německým fondem budoucnosti.
Na místa byly v terénu umístěny cedulky s QR-kódy, pod kterými lze filmy shlédnout. Stejně tak si je můžete prohlédnou i níže.

DE:
Im September 2017 fand in Polevsko ein viertägiger deutsch-tschechischer Workshop statt. 16 begeisterte und in der örtlichen Geschichte interessierte Menschen haben daran teilgenommen und trafen sich während derBegegnung mit verschiedenen Zeitzeugen. Sie waren Grundlage für vier entstandene Kurzfilme zu den "vergessenen Orten" rund um Polevsko.
Der Workshop wurde von Lužický horský spolek und der Hillerschen Villa (D/Zittau) organisiert, gefördert wurde er vom Deutsch-tschechischen Zukunftfonds.
Vor Ort wurden kleine Tafeln mit QR-Codes platziert, unter denen man die Filme anschauen kann. Genauso können Sie sich die Filme auch hier ansehen.