Výhody členství v Alpenvereinu

Jako člen Německého alpského spolku máte mnoho výhod:

Horské sporty:

Informace:

Horské chaty:

Bezpečnost:

Volný čas:

Lezení:

Vlastní aktivity:

Pojištění

Celosvětový servis pro členy Alpského spolku - Alpenverein Weltweitservice formuluje jednotlivé body unikátního systému pojištění, které je součástí členství v AV – jedná se o pojištění prakticky všech druhů pohybových a sportovních aktivit provozovaných ve volném čase vč. pojištění tzv. rizikových druhů sportů. Velice důležitý přitom je ten fakt, že pojištění, která jsou součástí tohoto členství, platí i při rekreační dovolené a většina druhů pojištění platí i při služebních cestách. Všechny druhy pojištění, kromě pojištění spoluodpovědnosti, tj. pojištění sportovních aktivit, rekreačních pobytů i služebních pobytů platí po celém světě.
Krátce popisované výhody členství spolu s pojištěním jsou umocněny značnou úsporou a výhodou především pro rodiny. Stane-li se členem Alpenvereinu celá rodina, stává se členem Alpenvereinu každý jednotlivý člen této rodiny a každý jednotlivý člen rodiny obdrží průkaz a je tedy řádně pojištěn v úplném rozsahu. Členství však v takovémto případě rodinného členství platí pouze rodiče nebo jeden rodič (samoživitel/ka) - děti mají členství tj. i pojištění zcela zdarma.

Horské chaty

Mezi významné výhody členství v Alpenvereinu patří sleva při ubytování na chatách DAV (Německý Alpenverein, OeAV (Rakouský Alpenverein a AVS (Alpenverein Jižních Tyrol) - sleva při ubytování na těchto chatách činí zpravidla 50 %. Slevy při ubytování na chatách i mnoho dalších výhod může člen Alpenvereinu využít i na dalších cca 1300 chatách ve Švýcarsku, Francii, Lichtenštejnsku, Španělsku, Slovinsku, Řecku a Itálii. Jedná se o chaty, které jsou ve vlastnictví partnerských alpských svazů - SAC (Švýcarský alpský klub), CAF (Francouzský alpský klub), LAV (Lichtenštejnský alpský spolek), FEM (Španělský alpský svaz), PZS (Horský svaz Slovinska), CAH (Řecký alpský svaz) a CAI (Italský alpský klub).

Vzdělávací systém

Alpenverein nabízí všem svým členům rozsáhlý a velmi dobře propracovaný systém vzdělávání. Každý člen Alpenvereinu, který má zájem o sportovněji pojaté provozování jednotlivých druhů alpinismu, má možnost získat prestižní vzdělání instruktor. Toto vzdělání je ukončeno zkouškou s německou nebo s rakouskou státní certifikací. Možnost tohoto vzdělání mají i čeští členové Alpenvereinu.

Výhodný nákup map, průvodců a publikací

Kartografie Alpenvereinu nabízí mapy v ideálním měřítku 1:25 000 a 1:50 000:
Nordalpen (21 map)- od Allgäuern, přes Wetterstein a Karwendel k Dachsteingebirge.
Zentralalpen (28 map) - od Ötztaler Alpen, přes Zillertaler Alpen ke Großglockneru.
Skitouren (17 map) - zimní cesty pro skialp.
Dolomity (2 mapy) - Brentagruppe a Sellagruppe.
Bavorské Alpy (17 map).
Mimo alpskou oblast nabízí Alpenverein také své mapy :
Himaláje (17 map)- od Pakistánu po Nepál
Andy (6 map) - od Peru přes Bolívii do Chile.

Dále nabízí Alpenverein i mapy těchto vydavatelsví: Tabacco-Karten Südtirol, Schweizer Landeskarten, Landsamt für Vermessung und Geoinformation Bayern, Kompass-Weitwanderkarten, Freytag & Berndt, IGN-Karten Mt.Blanc und Dauphiné, IGC-Karten Italien, Rando editions-Pyrenäen.
Všechny tyto mapy, průvodce a další alpinistické publikace má každý člen Alpenvereinu možnost zakoupit za zvýhodněných podmínek.
Na ceny map a dopravy, dostupnost a způsob platby se informujte na emailu:

Klubový časopis Panorama

Mnoho zábavy, radosti a pěkných výletů jako člen DAV!

Alpenverein

Co je Alpenverein
Výhody členství v DAV
Stanovy DAV sekce Zittau