Rekonstrukce turistického chodníku na Klíči

Lužický horský spolek spolu s jeho příznivci započal 20. září rekonstrukci turistického chodníku na vrcholu Klíče. Jedná se o chodník, který položili v roce 1893 členové novoborského Alpského spolku (Deutscher und Oesterreichischer Alpenverein - Sektion Haida). Naším dlouhodobým cílem je obnova chodníku ze Sedla pod Klíčem nahoru k rozcestníku cesty ze Svoru.

1. brigáda, sobota 20. září 2008

Původní stav Započetí prací
Pokud najdete deset rozdílů, získáváte od nás volný vstup na další brigády! Po 6. hodinách práce jsme společně dospěli k tomuto výsledku.

2. brigáda, sobota 12. října 2008

Původní stav chodníku.
Dnes jsme zpevnili zídkou chodník proti erozi a nešetrnému zkracování cesty. Celkem jsme na místo vynesli přes padesát kamenů a postavili opěrnou zídku, která má i zde funkci ochranou.

3. brigáda, neděle 16. srpna 2009

Po loňské zimě a letošních prudkých lijácích došlo k sesuzův schodů na chodníku a proto jsme včera provedli komletní rekonstrukci. Všechny původní schody, které jsme položili loni v září jsme vynesli a nahradili jsme je většími kameny, které by měli už dalším nepříznivým vlivům počasí odolat.
Po úspěšném sobotním zdolání pískovcové věže Matterhorn ve Svojkově tak Vláďa Hrebiček a Petr Mader oslavili 2. výročí LHS.

4. brigáda, neděle 29. listopadu 2009

Protože současné počasí umožňuje pokračovat na rekonstrukci, sešli jsme se opět v neděli, abychom dorovnali a upravili stávající schody a vytvořili novou opěrnou zídku.

5. brigáda, sobota 16. října 2010

Loňské úpravy schodů odolali roční náročné zkoušce (sníh i vytrvalé deště) a proto jsme letos mohli pokračovat na vybudování dalších schodů.

Na chodník se opět vrátíme, jakmile to počasí dovolí a věříme, že se nám náš záměr podaří uskutečnit.

Žádost o členství do LHS ke stažení v souboru .pdf. Více …

Dříve než si stáhnete Žádost o členství do Lužického horského spolku, přečtěte si pozorně Stanovy. Více ...

Lužický horský spolek pro vás připravil moderní trička s freestyle motivem Více…

Lužický horský spolek o. s.
473 01 Radvanec 3